Opera Rigoletto på Spånga Folkan !

En ny version av Verdis dramatiska tragedi om hovnarren Rigoletto. Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet. Räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

 

Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met. I rollen som Gilda ser vi sopranen Rosa Feola. Dirigerar gör Daniele Rustioni.

 

Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” som också inkluderar Trubaduren och La traviata. Rigoletto kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ; den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem. Det är berättelse om kärleken i alla dess former – föräldrakärlek, romantisk och köttslig kärlek – utspelad med en berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

 

Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

 

ABONNEMANGSERBJUDANDE vid samtidig beställning av biljetter till fem (5) operor erhålles rabatt om 50 kronor per biljett. (1000 kronor för 5 operor) Abonnemangsbiljett beställes på info@spangafolkan.se

 

Just nu har vi långa svarstider for att boka biljett. Boka gärna på info@spangafolkan.se

Datum: 30 januari
Tid: 15:00 – 18:30

Tyckte du om artikeln? Dela gärna!

Dela på Facebook

Senaste artiklar