Spånga Företagareförening
till stöd för ”Spånga-andan”

Spånga Företagareförening bildades i sin nuvarande form 1954, men innan dess hade företagarna i Spånga, Bromsten, Flysta och Sundby länge samarbetat i mindre stadgebundna former. Ca 70 företag i Spånga med omnejd utgör idag föreningens kärna – flera av dem har fungerat i flera generationer med samma ägarfamiljer.

 

Spångaföretagarnas idé är att vara starkt och lokalt förankrat med ägarna, verksamma i direkt kontakt med kundkretsen. Det har skapat ett starkt lokalsamhälle med vänlig och öppen atmosfär och en speciell ”Spånga-anda” som funnits i generationer och är viktig att behålla, ty utan lokala centrum och dess service blir en förstad snart mindre attraktiv.

 

För att stärka detta ytterligare driver Företagareföreningen en gammaldags Julmarknad, en Vårmarknad och en mycket populär matmarknad ”En smak av Spånga”. Föreningen ansvarar också för trivsel/trygghetsbelysningen i Spånga Centrum under vintertid. Företagareföreningen är även representerade i Näringslivsrådet och BRÅ, samt har samarbeten med förvaltning, skolor, föreningar och nätverk i och kring Spånga.

Spånga Företagareförening är också ansvarig för Spångacentrum.se webbportal och Spånga Centrum sociala media.

FÖR ATT STÄRKA "SPÅNGA-ANDA"

ORDNAR VI REGELBUNDET FÖLJANDE EVENT

Nationaldag

Som företagare förening i Spånga är vi hedrade och stolta att få anordna ett Nationaldags firande i hjärtat av Spånga. Kom och fira dagen med oss med musik, mat och trevlig underhållning. Vi lovar att det blir en fantastisk dag med härlig atmosfär och gemenskap för dom gamla och unga, och för framför alla barnen.

Vårmarknad

Med knallar och skolklasser, mat och dryck och en sprakande marknad välkomnar vi våren. Möjlighet för de unga att prova på olika aktiviteter.

En smak av Spånga

Spångabornas favoritdag. Våra restauranger, butiker och vår pub flyttar ut på torget för att erbjuda sina härliga specialiteter. Som om inte det vore nog förgylls dagen med levande musik och annan spännande underhållning. Väkomna!

Julmarknad

Tomtemor och Tomtefar – nu förstärkta med knallar och skolklasser – ser till att vi håller jultraditionen vid liv. Mat, dryck och mycket annat finns på plats.

 

Väl mött!

Intresserad av att bli medlem?

Kontakta oss!

Genom att kontakta oss genom dett formulär samtycker du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med GDPR (Allmänna dataskyddsförordningen)

Träffa föreningens styrelse

Jan-Westerberg

Jan Westerberg

Ordförande
Lars-Wiberg

Lars Wiberg

Vice Ordförande
Rola-Thaeron-Resize

Rola Thaeron

Ledamot
Annikka-Rosman-Resize

Annikka Rosman

Ledamot
Tommy-Elofsson-Resize

Tommy Elofsson

Kassör
Frida Nystedt3

Frida Nystedt

Ledamot