Spånga Begravningsbyrå en del av Hanssons Begravningsbyråer

Öppettider

Övrig info

Vi finns inte alltid på plats på Spångakontoret så hör gärna av dig på telefon innan du vill komma på besök eller så kommer vi hem till dig om ett hembesök känns bättre.

 

På tisdagar 12.00-16.00 finns vi på plats i Spångakontoret.

 

Du vet väl att vi även hjälper till med juridiska ärenden samt förvaring av Livsarkiv.

 

JOUR DYGNET RUNT: 08-564 877 40

Spånga Begravningsbyrå en del av Hanssons Begravningsbyråer

Spånga Begravningsbyrå ligger på Värsta Allé- i hjärtat av Spånga Centrum.
I snart 90 år har begravningsbyrån, under familjen Hanssons regi, stöttat och hjälpt familjer att ordna med sina närståendes begravningar.
Mycket har hänt under åren från starten men vår tanke att alla människor ska få en minnesvärd begravning utefter sina egna förutsättningar och önskemål består.

 

Vi som arbetar på Spånga Begravningsbyrå är alla rörande överens om att vi har ett av de mest meningsfulla uppdrag som finns, nämligen att få möjligheten att kliva in och avlasta när våra medmänniskor i sorg inte räcker till. Alltid med lyhördhet, medkänsla och med erfarenheten om att ingen familj är den andra lik.

 

Att vara en auktoriserad begravningsbyrå genom Svenska Begravningsbyråers Förbund (SBF) är en självklarhet för oss. Vår kunniga och omsorgsfulla personal har genomgått alla de utbildningar som SBF:s auktorisation kräver.
Spånga Begravningsbyrå är dessutom en av få begravningsbyråer som har och kör sina egna begravningsbilar vilket vi märker inger en stor känsla av trygghet hos de familjer vi hjälper.
Eller som en av våra familjer sa angående varför de kommer tillbaka till oss: “Vi förväntade oss god service, medmänsklighet och omvårdnad för mamma när hon var i livet, det vill vi känna även nu i allt det tunga jobbiga vi står inför”
När vi säger att ”det är vi som du möter som är med hela vägen” menar vi det.
-För en person slutar inte betyda något för att de lämnat jordelivet.
Vår målsättning är att med personligt bemötande, kunnig rådgivning och erfaren omtanke agera stöd för de efterlevande och hjälpa till att arrangera minnesvärda, personliga avskedsceremonier till en rimlig kostnad.

 

Vår historia – erfaren omtanke
Begravningsbyrån grundades i början av 1900-talet i Dalarna av Erik Johan Hansson som drev Falu Begravningsbyrå.
Sonen Nils Hansson flyttade till Stockholm och övertog 1932 Sundbybergs Begravningsbyrå och startade sedermera Spånga Begravningsbyrå 1936 följt av Solna Begravningsbyrå 1943. Samtliga byråer är fortfarande i familjen Hanssons ägo och drivs idag av Joakim Hansson.
Vi som arbetar i företaget utöver Joakim är Maarit Hansson, Erika Nilsson, Gabriella Wessman, Tommy Jönsson, Bengt Eljenmyr och Göran Lindgren.
Vår rådgivare Maarit Hansson talar såväl svenska som finska.

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss.