Ariadne på Naxos – Spånga Folken

Ariadne på Naxos är en av Strauss mest omtyckta operor. Denna komiska enaktare har ett libretto av Hugo von Hofmannsthal.

Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan upplevas för första gången på Met. Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne.

Ariadne-myten berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

Den enastående ensemblen har också mezzosopranen Isabel Leonard som kompositör för operan-i-operan kring vilken handlingen kretsar. Sopran Brenda Rae gör den livliga Zerbinetta och tenoren Brandon Jovanovich är Ariadnes älskare. Marek Janowski dirigerar.

Opera den söndag den 13 mars kl, 16 - ca: 19
Café Folkan öppnar 15.00.
För mer information och biljetter: spangafolkan.se/evenemang eller mail: info@spangafolkan.se

Tyckte du om artikeln? Dela gärna!

Dela på Facebook

Senaste artiklar