Veteranmopederna rullar in på Spånga Torg

20160508_131149Söndag 8 maj, strålande solsken och vi flyttar oss tillbaka till tiden innan 1984: Mopedernas tid. Man gick och väntade, längtade, drömde om 15-årsdagen…äntligen…MOPED!

Entusiasterna som rullade in på Spånga Torg idag i årets version av Veteranmopedrallyt till Harald Nielsens minne håller fortfarande mopeden högt. I rallyt såg vi mopeder från 50-, 60-, 70- och tidigt 80-tal – gränsen för en veteranmoped går 1984. Det var runt den tiden mopedtillverkarna gick över till plastmaterial och ungefär samtidigt började ungdomarnas intresse för moped att dala.

”Det verkar vara så att man gillar de mopeder som var moderna då man själv var 15” säger Michael Seidel, en av förarna i veteranrallyt och medlem i Solhem Moped – ett gäng grannar och kompisar som fortfarande har kvar mopedintresset.

Det är första gången Michael kör Veteranmopedrallyt, som en av totalt närmare tio personer från spångaområdet, varav tre från Solhem Moped. Rallyt har funnits några år, men satsar på att synas mer i år då man har manöverprov och kontroller på centrala platser utmed vägen. På Spånga Torg stannade man till för ett manöverprov – en balansakt i slalom mellan matkassar.

”Varför jag kör?” säger Michael. ”Mitt mål är inte att vinna – det är att ha kul!”

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *